04.07.2016 16:53

PEC en Go Ahead steggelen over Tanda

Dario Tanda tekende onlangs een contract voor twee seizoenen bij Go Ahead Eagles, maar volgens PEC Zwolle heeft de middenvelder nog een contract voor één seizoen bij PEC Zwolle. 

"Wij gingen er vanuit dat we een transfervrije speler haalden", aldus Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt tegenover Voetbal International. "Het is een heel vervelende zaak. Ik heb Adriaan Visser, de voorzitter van PEC, hier even over gebeld. We hebben een goede verstandshouding en willen dat graag zo houden. Wij willen niemand in de wielen rijden, maar wachten nu af."

PEC Zwolle zou met de zaakwaarnemer van Tanda, Muaffak Gülçay, een mondeling akkoord hebben over een contract, waardoor PEC Zwolle bezig is om juridische stappen voor te bereiden. "We zijn alles nu aan het uitzoeken en hebben afgesproken dat we er tot nader orde helemaal niks meer over zeggen", aldus Gerard Nijkamp, technisch directeur van de Zwollenaren.

Tanda liet in juli 2015 zijn contract bij Go Ahead Eagles ontbinden, maar sloot in februari 2016 op amateurbasis aan bij PEC Zwolle aan. Tanda speelde het afgelopen seizoen drie competitiewedstrijden namens PEC Zwolle.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner