05.07.2016 21:55

PSV wacht nog meer financiële meevallers

Groot feest in Eindhoven: landskampioen PSV wordt gehuldigd. (09-05-2016)
Groot feest in Eindhoven: landskampioen PSV wordt gehuldigd. (09-05-2016)

De kas van PSV wordt de komende tijd nog meer gespekt. De Eindhovenaren verkochten onlangs Jeffrey Bruma aan VfL Wolfsburg, kregen goed nieuws van de Europese commissie en verwachten binnenkort meer financiële meevallers.

Zo moet PSV nog één miljoen euro ontvangen van Dinamo Kiev. PSV heeft recht op een percentage van het transferbedrag dat de club uit Oekraïne ontving voor de verkoop van Jeremain Lens aan Sunderland. Dinamo Kiev is voorlopig nog niet met geld over de brug gekomen. "Maar dat lijkt wel goed te komen", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands aan Voetbal International.

PSV krijgt ook geld als Kevin Strootman nog een aantal wedstrijden speelt bij AS Roma. De Eindhovenaren bedongen meerdere bonussen bij de verkoop van de middenvelder, die de laatste jaren veel geblesseerd was. In Eindhoven wacht men ook op een bonus voor Oscar Hiljemark van Palermo.

De club uit Eindhoven ontvangt ook nog een bonus van Napoli, dat zich met Dries Mertens plaatste voor de Champions League. "Dat zijn financiële meevallers die we niet begroten. Je weet natuurlijk nooit of een speler als bijvoorbeeld Lens een transfer gaat maken. Dit is bijzonder positief."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner