08.07.2016 12:14

Bosz neemt Ajax-verdediging onder handen

Peter Bosz geeft aanwijzingen tijdens een oefening van Ajax op het trainingskamp in Oostenrijk. (06-07-2016)
Peter Bosz geeft aanwijzingen tijdens een oefening van Ajax op het trainingskamp in Oostenrijk. (06-07-2016)

Peter Bosz is momenteel druk bezig om de selectie van Ajax klaar te stomen voor het komende seizoen. Er is werk aan de winkel, want de Amsterdammers spelen al snel de eerste wedstrijd van het seizoen. Bosz houdt zich veel bezig met de defensie van Ajax.

"Eerst heb ik uitgelegd wat ik onder hoog druk zetten versta. Vervolgens gaat het erom dat we het klein maken als de bal lang wordt gespeeld. Dat zullen ploegen namelijk gaan doen. Daarnaast moeten de verdedigers naar voren durven doordekken, totdat we achterin zelfs één op één komen te staan", zo legt Bosz uit in gesprek met De Telegraaf. De nummer twee van de Eredivisie verblijft momenteel in Oostenrijk.

Eind juli moet de club alweer aan de bak in de derde voorronde van de Champions League, waarin de potentiële tegenstanders al bekend zijn. "We moeten niet alleen fysiek, maar ook mentaal waanzinnig sterk zijn. Spelers mógen niet teleurgesteld zijn dat ze de bal niet krijgen, want dan laten ze twee of drie seconden liggen en dan hebben we de bal niet binnen vijf seconden terug. Als er één schakeltje niet meedoet, kunnen we heel snel in de problemen komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner