11.07.2016 21:38

Bacuna en Hoesen helpen Groningen langs QPR

FC Groningen heeft ook de vierde oefenwedstrijd in winst omgezet. Na dat eerder al van RWE Eemsmond, Djurgårdens IF en ACV werd gewonnen, werd maandagavond in Veendam Queens Park Rangers opzijgezet.

In de volgepakte Langeleegte, het stadion van de ter ziele gegane voetbalclub Veendam, werd het 3-1 voor de noorderlingen. De ploeg van Ernest Faber begon sterker aan de wedstrijd, na een klein kwartiertje was het Juninho Bacuna die de score opende. Voormalig Groningen-speler Tjaronn Chery had een goede kans voor de bezoekers uit Londen, die ook een doelpunt voor buitenspel geannuleerd zagen worden. Derhalve was de ruststand 1-0.

Na de rust, met een flink gewijzigd elftal, zagen de ruim 4.000 aanwezigen hoe Cole Kpekawa halverwege de tweede helft een eigen doelpunt de marge op twee bracht. Jay Emmanuel-Thomas maakte al snel de aansluitingstreffer. Een door Danny Hoesen benutte strafschop bepaalde de eindstand op 3-1. De volgende oefenwedstrijd van FC Groningen is zaterdagmiddag om 15.30. In Hoogeveen is dan Sparta de sparringpartner.