12.07.2016 21:12

NEC, Go Ahead en Roda JC winnen oefenduels

Sam Lundholm (l.) feliciteert proefspeler Quincy Owusu-Abeyie met zijn doelpunt in het oefenduel van NEC tegen Almere City. (12-07-2016)

NEC heeft dinsdagavond het oefenduel met Jupiler League-club Almere City tot een goed einde gebracht. Dankzij goals van proefspeler Quincy Owusu-Abeyie, Mihai Roman en Mohamed Rayhi won de Eredivisionist met 3-1. Go Ahead Eagles en Roda JC zegevierden tegen amateurclubs, FC Utrecht ging onderuit tegen Lierse SK.

Roda JC had weinig moeite met Groene Ster. Farshad Noor opende de score tegen de amateurs. Tim Blättler zorgde er even later voor dat Roda JC met een 0-2 voorsprong de rust in ging. De nieuwe spits van de club uit Kerkrade, Nestoras Mitidis, kwam ook in actie, maar scoorde niet bij zijn officieuze debuut. Na rust werd er niet meer gescoord

Go Ahead Eagles ging op bezoek bij Sportclub Teuge. De club uit Deventer won de eerste drie oefenwedstrijden en schreef er dinsdag een nieuwe overwinning bij. Norichio Nieveld tekende voor de enige goal van de eerste helft. Na rust zorgden Joey Suk (drie keer), Leon de Kogel (twee keer), Sam Hendriks en Elvio van Overbeek ervoor dat Go Ahead met 0-8 won.

FC Utrecht begon sterk aan het duel met Lierse SK en kwam via dankzij een omhaal van Sébastien Haller (zie video) op voorsprong. De Utrechters hielden de 0-1 lang vast, maar tien minuten voor tijd kwam de Belgische tegenstander op gelijke hoogte. In de blessuretijd zorgde Alex Kuffour ervoor dat Lierse SK het oefenduel won.