13.07.2016 09:26

Bosz blij met behouden van gewilde Milik

Het duel PSV-Ajax is amper twee minuten bezig. Joël Veltman geeft een vroege voorzet vanaf rechts en het is Arek Milik die de bal feilloos binnenkopt. (20-03-2016)
Het duel PSV-Ajax is amper twee minuten bezig. Joël Veltman geeft een vroege voorzet vanaf rechts en het is Arek Milik die de bal feilloos binnenkopt. (20-03-2016)

Arek Milik blijft voorlopig speler van Ajax. De Poolse spits staat in de belangstelling van meerdere clubs, maar als het aan de clubleiding van de Amsterdammers ligt speelt Milik ook komend seizoen in de Eredivisie.

Peter Bosz is blij met het aanblijven van Milik, maar geeft directeur spelersbeleid Marc Overmars de credits voor het behouden van de spits. "Mijn eigen rol om hem te behouden moet je niet overschatten", bekent de trainer tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb bijvoorbeeld nog niet met Arek persoonlijk gesproken. Ik heb het er met Marc over gehad en mijn mening gegeven."

Ondanks het goede nieuws beseft Bosz dat het snel kan gaan in de voetbalwereld en dat een tussentijds vertrek van Milik nog zeker tot de mogelijkheden behoort. "Je weet dat je nooit iets uit kan sluiten in de voetbalwereld. Wat we in elk geval hebben gedaan is de duidelijke intentie uitgesproken dat Milik bij Ajax blijft. Daar is goed over gesproken. En daar ben ik blij mee." 

Bosz is enthousiast over de kwaliteiten van Milik en denkt de clubtopscorer van vorig seizoen goed te kunnen gebruiken. De aanvaller was onder Frank de Boer nooit onomstreden als basisspeler, maar was wel goed voor 21 doelpunten. "Dit is een spits die heeft aangetoond goed bij de club te passen", stelt Bosz. "Hij heeft meer dan twintig doelpunten gemaakt voor de club afgelopen seizoen. Dat is veel. Iedereen ziet zijn potentie. Daarom ben ik blij dat hij voor Ajax behouden blijft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner