13.07.2016 19:50

Kongolo wil hoger dan derde plaats eindigen

Terence Kongolo (r.) kan de bal rustig meenemen, terwijl Sheraldo Becker weinig aanstalten lijkt te maken om het de verdediger van Feyenoord moeilijk te maken. (24-09-2015)
Terence Kongolo (r.) kan de bal rustig meenemen, terwijl Sheraldo Becker weinig aanstalten lijkt te maken om het de verdediger van Feyenoord moeilijk te maken. (24-09-2015)

Feyenoorder Terence Kongolo heeft hoge verwachtingen voor het aankomende seizoen. De Rotterdammers wisten hun selectie zo goed als bijeen te houden en dat kan positief uit gaan pakken denkt Kongolo.

Afgelopen seizoen was Feyenoord al snel uitgeschakeld in de strijd om de landstitel, maar Kongolo verwacht dat er dit jaar meer uit deze selectie valt te halen. "Het smaakt iedereen naar meer. Ik denk dat we voor meer dan de derde plaats kunnen gaan. Dat iedereen is gebleven, is goed voor het team", laat een optimistische Kongolo weten aan RTV Rijnmond.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst verblijft op het moment in Oostenrijk voor een trainingskamp. De selectie van de Rotterdammers telt 25 spelers en is daarmee zo goed als compleet. Omdat de gezichten nagenoeg hetzelfde zijn, ligt de focus dan ook vooral op details. "Veel jongens zijn gebleven. Ik denk dat dit goed is voor het team, omdat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten", stelt Kongolo. "Nu moeten we die kleine slordigheden uit ons spel halen, zodat we nog hogerop kunnen gaan."

Kongolo verlengde zijn contract in januari van dit jaar tot de zomer van 2018, maar er schijnt belangstelling te zijn voor de talentvolle verdediger. Kongolo zelf denkt totaal niet aan een vertrek uit Rotterdam. "Ik focus me op Feyenoord. Al die geruchten boeien me niet. Ik zit gewoon hier en ik denk aan niets anders", aldus Kongolo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner