14.07.2016 10:34

Go Ahead wil Adelaarshorst verder uitbreiden

Go Ahead Eagles hoopt De Adelaarshorst op korte termijn verder uit te breiden. Een jaar geleden werden er al twee nieuwe tribunes gebouwd, nu is het ook de bedoeling dat de B-side en daarna de IJsseltribune een renovatie ondergaat.

"We hebben nu een kleine wachtlijst voor mensen die een seizoenkaart willen", aldus Edwin Lugt, voorzitter van Go Ahead Eagles tegenover Voetbal International. "Als we straks weer een stap willen maken, is het noodzakelijk dat we ook de B-side en daarna de IJsseltribune grondig aanpakken. Dat gaat makkelijker als we in de Eredivisie blijven. Van de vorige verbouwing die zeven miljoen euro kostte, hebben we 3,5 miljoen zelf betaald. Dat betekent dat we van de lening die we daarvoor van de gemeente kregen (6 miljoen, red.) nu nog zo'n 2,5 miljoen over hebben."

"Dat kunnen we gebruiken voor de nieuwe verbouwing", vervolgt Lugt. "Maar we hebben ook het beleid dat we minimaal één tot 1,5 miljoen euro op de bank hebben willen staan als buffer voor mindere tijden. Daar werken we nu dus ook aan. Uiteindelijk willen we dat De Adelaarshorst ongeveer vijftienduizend plaatsen heeft (nu tienduizend, red.). Hoe en hoe snel we daaraan komen, daarover praten we nu met de gemeente en de aandeelhouders."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner