14.07.2016 11:40

Mulder: "Westermann is een superprof"

Youri Mulder is lovend over Heiko Westermann. Mulder werkte in het verleden samen met de verdediger bij FC Schalke 04. De Duitse mandekker staat op het punt om een contract bij Ajax te tekenen.

"Heiko is een superprof, een fysiek sterke jongen met een groot loopvermogen en een ongelofelijk goede instelling", aldus Mulder tegenover De Telegraaf. "Hij blijft altijd werken en loopt altijd voorop. Het zegt me genoeg, dat hij bij Betis niet meer hoefde te komen, maar zich toch elke dag meldde op de training. Dat is typisch Heiko. Dit soort types wil je als trainer in je selectie hebben, jongens die een voortrekkersrol vervullen op het trainingsveld en altijd net een stapje extra zetten."

"Daarbij heeft hij ruime ervaring op het allerhoogste niveau, ook in de Champions League en daar is waar Ajax naar toe wil. Ik kan me voorstellen, dat Peter Bosz graag zo'n ervaren, internationaal ervaren speler erbij wil hebben. Heiko is een speler, die op veel posities uit de voeten kan. Bij ons speelde hij vaak als linksback. Maar hij kan ook op beide posities in het centrum, als rechtsback én als verdedigende middenvelder spelen. Fred (Rutten, red.) en ik hebben hem zelfs een keer voorin gezet bij Schalke 04, want hij is ook nog eens een scorende speler. Kijk zijn statistieken er maar op na, hij maakt veel goals voor een verdediger. Dat komt mede, omdat hij een goede aanvallende kopper is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner