14.07.2016 19:19

Kluivert aan de slag bij Paris Saint-Germain

Patrick Kluivert bereidt zich met Curaçao voor op het tweeluik tegen Cuba. Het land moet over twee wedstrijden een positief resultaat halen om door te gaan naar ronde drie. (10-06-2015)
Patrick Kluivert bereidt zich met Curaçao voor op het tweeluik tegen Cuba. Het land moet over twee wedstrijden een positief resultaat halen om door te gaan naar ronde drie. (10-06-2015)

Patrick Kluivert wordt de nieuwe directeur voetbal bij de Franse topclub Paris Saint-Germain. De oud-spits zou aan de slag gaan als trainer-coach van Ajax A1, maar kiest nu voor een topfunctie in Parijs.

Kluivert gaat bij Paris Saint-Germain leiding geven aan de nationale en internationale ontwikkeling van de club. Daarnaast wordt Kluivert een aanspreekpunt voor Unai Emery, die dit seizoen als hoofdtrainer de leiding heeft bij de Franse landskampioen. Als directeur voetbal krijgt Kluivert ook de verantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid van de club en de voetbalschool.

"De verwachtingen zijn hoog evenals de ambities van PSG en dat hoort bij zo’n grote club. Des te groter is de uitdaging voor mij om dit waar te maken samen met de spelers en de fans", laat Kluivert weten aan De Telegraaf. Ajax is inmiddels op de hoogte gebracht van de overstap van de oud-spits en heeft met PSG een akkoord bereikt over een compensatie. 

"Patrick heeft bewezen veel verstand van voetbal te hebben en een passie waarmee hij Paris Saint Germain naar een nog hoger niveau kan tillen, zeker ook op internationaal gebied," laat de Qatarese voorzitter-directeur Nasser Al-Khelaïfi weten. "We luiden een nieuwe periode in bij PSG en Patrick gaat daar een belangrijke rol in spelen en stap voor stap willen we samen onze grootste dromen (Champions League winnen red.) waarmaken."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner