15.07.2016 19:03

Heracles onderuit, ADO Den Haag wint nipt

Gervane Kastaneer (l.) krijgt een grote kans om te scoren tijdens de oefenwedstrijd ADO Den Haag - FC Eindhoven. Oog in oog met Ruud Swinkels (r.) mist hij echter. (15-07-2016)

Op de dag dat Heracles Almelo te horen heeft dat het FC Arouca treft in de derde voorronde van de Europa League, zijn de Heraclieden in een oefenduel in Duitsland onderuit gegaan. Heracles Almelo verloor met 3-1 tegen Preußen Münster.

De tegenstander uit Münster komt uit op het derde Duitse niveau. Thomas Bruns zette Heracles Almelo na twintig minuten spelen nog wel op voorsprong, maar daarna was het de beurt aan Preußen Münster. De Duitsers kwamen nog voor rust op een 2-1 voorsprong en scoorden in de tweede helft nog eenmaal.

ADO Den Haag oefende vrijdagmiddag tegen FC Eindhoven en boekte een kleine overwinning. Mathias Gehrt nam in de eerste helft het enige doelpunt vn de wedstrijd voor zijn rekening. De Hagenaren hebben tot op heden alle vijf de oefenwedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen.