15.07.2016 20:52

PEC Zwolle verslaat Gent bij debuut Mastour

PEC Zwolle heeft vrijdagavond een knappe overwinning geboekt op KAA Gent. De Zwollenaren wonnen in Hattem met 0-3 van de club die het afgelopen seizoen op de derde plaats eindigde in België. AC Milan-huurling Hachim Mastour maakte zijn officieuze debuut.

Het team van trainer Ron Jans kwam vlak voor rust op een 0-1 voorsprong tegen de Belgische topclub. Op aangeven van Youness Mokthar kopte Kingsley Ehizibue raak. Diezelfde Ehizibue scoorde aan het begin van de tweede helft weer nadat hij doelman Brian Vandenbussche (ex-sc Heerenveen) had gepasseerd.

Niet veel later stond ook de 0-3 op het scorebord. Met een knappe uithaal zorgde Athanasios Karagounis ervoor dat PEC Zwolle op een comfortable voorsprong kwam. Twintig minuten voor tijd kwam Mastour, die dit seizoen van AC Milan wordt gehuurd, het veld in. Hij maakte in Hattem zijn eerste speelminuten voor PEC Zwolle.