16.07.2016 19:24

PSV blijft maar winnen in de Zwitserse Alpen

PSV begint de training op het trainingskamp in Zwitserland met een rondo op een wel heel mooie locatie. (16-07-2016)

PSV heeft na de knappe oefenoverwinning op AS Saint-Étienne de voorbereiding op het komende seizoen een goed vervolg gegeven. In Zwitserland, waar de regerend landskampioen verblijft, won het van thuisploeg FC Sion: 1-2. Luuk de Jong en Florian Jozefzoon waren goed voor de Eindhovense doelpunten.

Trainer Phillip Cocu gaf flink wat talenten de kans tegen FC Sion, dat al over een week aan de competitie in Zwitserland begint. Onder anderen Dante Rigo en Nikolai Laursen mochten vanaf het begin beginnen, terwijl ook Bram van Vlerken en Damian van Bruggen speeltijd kregen. De ogen waren ook gericht op de Duitser Daniel Schwaab, die zijn officieuze debuut in dienst van PSV maakte.

Acht minuten voor rust maakte De Jong er 0-1 van in de Alpen, hij scoorde op aangeven van Maher. Léo Lacroix maakte er enkele minuten later via een intikker echter 1-1 van. Jozefzoon scoorde kort in de tweede helft de 1-2, door op aangeven van Jorrit Hendrix de keeper te omspelen. Ook De Jong scoorde op deze wijze. PSV heeft nog vier oefenduels op het programma staan, Sporting CP, FC Porto, West Bromwich Albion en FC Eindhoven zijn de komende sparringspartners.