16.07.2016 20:28

Fraser over proefdoelman: "Hij kan wel wat"

Kevin Diks (r.) voert een gesprek met Vitesse-trainer Henk Fraser (l.) voorafgaand aan het oefenduel Vitesse - Shakhtar Donetsk (02-07-2016).

Michael Tørnes heeft niet alleen trainingsminuten gekregen om een contract bij Vitesse te verdienen. De transfervrije goalie is met de Arnhemmers op trainingskamp gegaan en kreeg speeltijd in de oefenwedstrijd tegen Rubin Kazan.

De dertigjarige Tørnes kreeg één speelhelft om zich te laten zien aan trainer Henk Fraser, die tegenover De Gelderlander lovende woorden sprak over de goalie. "Je ziet wel dat hij wat kan, maar het is vooral bij keepers lastig om daar een oordeel over te geven. Het zijn toch specialisten, dus voor een goed oordeel is de mening van onze keeperstrainer Raimond van der Gouw heel belangrijk", stelde Fraser voor de wedstrijd tegen de Russen.

Inmiddels heeft de formatie uit Gelderland het oefenduel afgesloten, er werd met 2-1 gewonnen van Rubin Kazan. Eloy Room keepte in de eerste helft en hield zijn doel schoon, Tørnes moest in de 58e minuut een doelpunt uit een vrije trap toestaan. De goalie, met meer dan honderd wedstrijden in Scandinavië op zijn cv, krijgt binnenkort te horen of Vitesse met hem door wil. Tørnes is dan hoogstwaarschijnlijk de vervanger van Piet Velthuizen als tweede keeper.