18.07.2016 09:36

Keepersstrijd tijdens voorbereiding FC Twente

Kyle Ebecilio (l.), Richard Jensen (m.) en Nick Marsman (r.) bedanken het publiek tijdens de eerste training van FC Twente (22-06-2016).
Kyle Ebecilio (l.), Richard Jensen (m.) en Nick Marsman (r.) bedanken het publiek tijdens de eerste training van FC Twente (22-06-2016).

Nick Marsman en Sonny Stevens mogen in de voorbereiding uitvechten wie eerste doelman wordt bij FC Twente. Beide keepers krijgen van hoofdtrainer René Hake de mogelijkheid zich te bewijzen. Stevens stond een groot gedeelte van afgelopen seizoen buitenspel met een blessure.

"Als het aan mij ligt, sta ik straks onder de lat", vertelt de 25-jarige Marsman aan TC/Tubantia. "Ik voel me goed, zit lekker in de trainingen en de wedstrijden en zal er alles aan doen in de basis te komen." Ook Stevens (24) gaat er vol voor. "Het is natuurlijk de bedoeling dat ik straks ga keepen. Ik ga er vol voor, voel me top, train hard en wil graag."

Marsman lijkt vanwege zijn ervaring de beste papieren te hebben in Enschede. Daarnaast scheurde Stevens vorig jaar april zijn kruisband in zijn rechterknie af. Hij stond lange tijd buitenspel. "Ik voel me sinds een half jaar weer honderd procent fit. Nee, ik heb ook mentaal geen schade overgehouden aan de blessure."

"Ik heb nergens last meer van en kan er gewoon maximaal inkletsen. Ik weet niet of ik een achterstand heb op Nick. In de wedstrijden die ik bij FC Twente heb gespeeld, ging het goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner