18.07.2016 19:30

Vanhaezebrouck weigert zelf te solliciteren

Hein Vanhaezebrouck op een persconferentie na afloop van het verloren duel tussen Sporting de Charleroi - KAA Gent. (11-04-2015)
Hein Vanhaezebrouck op een persconferentie na afloop van het verloren duel tussen Sporting de Charleroi - KAA Gent. (11-04-2015)

De Belgische voetbalbond is druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe bondscoach, maar veel enthousiasme over de vacature is er nog niet. Na Michel Preud'homme is Hein Vanhaezebrouck niet zomaar van plan om bondscoach van de Rode Duivels te worden.

Vanhaezebrouck laat weten in ieder geval niet zelf te gaan solliciteren bij de KBVB. De succesvolle trainer van KAA Gent wordt samen met Preud'homme gezien als topkandidaat om de vertrokken Marc Wilmots op te volgen. Preud'homme liet zondag al weten geen belangstelling te hebben voor de vrijgekomen vacature. De oud-trainer van FC Twente wil Club Brugge trouw blijven. Vanhaezebrouck bereikte afgelopen seizoen de achtste finale van de Champions League en maakte daarmee veel indruk. Een seizoen eerder leidde de trainer KAA Gent naar de eerste landstitel in de geschiedenis van de club.

De oefenmeester heeft nog een contract tot de zomer van 2018 en is niet van plan om die verbintenis zelf te verbreken. "De voetbalbond wacht op sollicitaties, heb ik gehoord. Dat ga ik niet doen. Ik heb nog nooit gesolliciteerd", zegt een vastberaden Vanhaezebrouck in gesprek met Sporza. Wanneer de Belgische voetbalbond hem besluit te bellen, wordt dat zelfs een lastige opgave: "Normaal neem ik mijn telefoon niet op. Het is niet makkelijk om mij te bereiken", aldus de 52-jarige trainer van Gent.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner