19.07.2016 13:52

Younes gaat niet mee op trainingskamp Ajax

Amin Younes (l.) gaat het duel aan met Maximilian Mayer (r.) tijdens de oefenwedstrijd FC Liefering - Ajax. (09-07-2016)
Amin Younes (l.) gaat het duel aan met Maximilian Mayer (r.) tijdens de oefenwedstrijd FC Liefering - Ajax. (09-07-2016)

Ajax-aanvaller Amin Younes is geen onderdeel van de 26-koppige selectie van Peter Bosz voor de oefenduels met AS Béziers en Olympique Marseille. De Duitser kampt met lichte knieklachten. Nieuwkomers Heiko Westermann en Mateo Cassierra reizen wel af naar Frankrijk. 

Naast Younes is ook de Colombiaan Davinson Sánchez niet in Frankrijk. Sánchez speelt met zijn huidige club Atlético Nacional nog in de Copa Libertadores. Lasse Schöne ontbreekt eveneens, hij kampt met knieklachten. De talenten Frenkie de Jong, Kasper Dolberg, Damil Dankerlui, Matthijs de Ligt en Terry Lartey-Sanniez zijn wel geselecteerd voor de oefenduels in Zuid-Frankrijk.

In Frankrijk probeert Ajax zich te revancheren voor de eerdere nederlagen die het opliep in de voorbereiding. De Amsterdammers gingen over de knie tegen het Oostenrijkse FC Liefering (3-4), KAA Gent (0-2) en Krylia Sovetov (1-2). Beide oefenwedstrijden in Frankrijk op woensdag 20 juli zijn voor Ajax de laatste hordes in aanloop naar de Champions League-confrontatie tegen PAOK Saloniki.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner