19.07.2016 20:54

Sparta wint nipt, NEC gaat flink onderuit

Alex Pastoor is druk bezig met het neerzetten van zijn team tijdens het oefenduel FC Groningen - Sparta Rotterdam. (16-07-2016)
Alex Pastoor is druk bezig met het neerzetten van zijn team tijdens het oefenduel FC Groningen - Sparta Rotterdam. (16-07-2016)

Sparta Rotterdam heeft dinsdagavond het oefenduel met het Oostenrijke SC Imst tot een goed einde gebracht. De Rotterdammers versloegen de Oostenrijkers met 0-1. NEC oefende tegen Achilles '29 en ging hard onderuit: 5-1.

Sparta en NEC begonnen niet op volle oorlogssterkte aan de oefenwedstrijden. De Rotterdammers, die afgelopen zaterdag nog met 3-3 gelijkspeelden tegen FC Groningen, maakten in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Lovette Felicia nam het doelpunt voor zijn rekening.

NEC, dat wel met spelers als Joey Sleegers, Mohamed Rayhi en Mihai Roman aan de wedstrijd begon, kwam door een goal van Kursad Sürmeli op achterstand. Sleegers miste een penalty, waarna Achilles-speler Mart Raterink met twee keer geel het veld moest verlaten. Ondanks de overtalsituatie liep NEC in het restant van de wedstrijd tegen een forse nederlaag aan. Namens Achilles scoorden Niek Versteegen (drie keer) en Sürmeli nogmaals. Christian Gandu maakte de eretreffer voor NEC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner