20.07.2016 21:30

'Vitesse wil langer door met Chinees Zhang'

Yuning Zhang (l.) kopt stijlvol raak in de oefenwedstrijd tegen Rubin Kazan. De Chinees zet Vitesse op een 1-0 voorsprong. (16-07-2016)
Yuning Zhang (l.) kopt stijlvol raak in de oefenwedstrijd tegen Rubin Kazan. De Chinees zet Vitesse op een 1-0 voorsprong. (16-07-2016)

Yuning Zhang kan rekenen op een contractaanbieding van Vitesse. De spits werd dit seizoen al beloond voor zijn ontwikkeling met een nieuw rugnummer (9), maar de Arnhemmers hopen langer door te gaan met de Chinees.

Zhang maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Vitesse, inmiddels staat hij op acht duels in de Eredivisie, waarin hij twee keer wist te scoren. Daarnaast debuteerde Zhang uiterst succesvol voor het nationale elftal van China. Tegen Trinidad & Tobago was de spits meteen goed voor twee doelpunten.

Volgens Voetbal International is Vitesse momenteel in gesprek met het management van Zhang, om zijn aflopende contract te verlengen. De aanvalsleider staat nog één jaar onder contract in Arnhem, alhoewel de club een optie heeft om het contract van Zhang met één jaar te verlengen. 

Vitesse heeft naast Zhang alleen de beschikking over Abiola Dauda in de punt van de aanval. Afgelopen seizoen was Dominic Solanke de eerste spits, maar hij vertrok na zijn huurperiode. Dauda werd afgelopen seizoen verhuurd aan het Schotse Heart of Midlothian, hij scoorde vijf keer in vijftien duels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner