21.07.2016 09:33

Bijker: "Die kaart bedierf de wedstrijd"

Lucas Bijker (#5) heeft het aan de stok met een aantal Belgische spelers tijdens het oefenduel RSC Anderlecht - sc Heerenveen (20-07-2016).
Lucas Bijker (#5) heeft het aan de stok met een aantal Belgische spelers tijdens het oefenduel RSC Anderlecht - sc Heerenveen (20-07-2016).

Lucas Bijker baalt van het feit dat hij woensdag tijdens het oefenduel met RSC Anderlecht (3-1 nederlaag) een rode kaart kreeg. De verdediger van sc Heerenveen hoopt te leren van zijn fout.

Bijker kreeg het tijdens het oefenduel met Anderlecht aan de stok met Youri Tielemans. Scheidsrechter Nicolas Laforge gaf Bijker rood en stond niet toe dat Heerenveen een andere speler in plaats van Bijker mocht opstellen. "Die kaart bedierf de wedstrijd, dat idee had iedereen. Zeker omdat we tot dat moment onze zaakjes goed voor elkaar hadden. Zo'n kaart is dan wel heel bepalend. Maar goed, met een Belgische scheidsrechter kun je dat hier verwachten", aldus Bijker.

De verdediger hoopt te leren van zijn fout. "Ik moet dergelijke situaties slimmer oplossen", vervolgt Bijker op de clubsite van de Friezen. "Hij trapte me vol. Als ik slim ben ga ik liggen en krijgt hij misschien wel rood. In die zin is het dom van mij. Die emotie heb ik nodig en hoort bij mij. Soms werkt dat in mijn voordeel, nu werkte het tegen me. Het was niet handig, als ik blijf liggen ontstaat er geen opstootje."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner