21.07.2016 10:16

Van den Brom vol lof over spitsen van AZ

AZ Alkmaar-trainer John van den Brom kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het oefenduel AZ - Fleetwood Town (20-07-2016).
AZ Alkmaar-trainer John van den Brom kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het oefenduel AZ - Fleetwood Town (20-07-2016).

AZ Alkmaar-trainer John van den Brom is lovend over zijn spitsen. Nieuwkomers Wout Weghorst en Fred Friday zijn positief bevallen, terwijl Van den Brom ook uitermate tevreden is over Robert Mühren.

Friday scoorde woensdag bij zijn debuut gelijk twee keer voor AZ. "Fred heeft gedaan wat een spits moet doen: scoren. Je ziet dat hij kwaliteiten in de zestien meter heeft, wat ik al wist en kende van hem. Het is leuk en goed dat we dat in zijn eerste 45 minuten al bevestigd krijgen", aldus Van den Brom tegenover Voetbal International.

Naast Friday wisten ook Weghorst en Mühren te imponeren tijdens de voorbereiding "Dat is alleen maar goed. We hebben drie spitsen, die allemaal hun kansen gehad hebben. Fred nog te weinig, omdat hij nog maar kort hier is. Maar we hebben een goed beeld van wat we kunnen verwachten van al deze drie spitsen. Van Fred, van Wout en van Robert."

Van den Brom is tevreden over de voorbereiding. "We zijn echt goed aan het trainen en dat zie je terug in de wedstrijden", vervolgt de trainer van AZ. "We krijgen de automatismen steeds beter onder de knie. Het elftal krijgt steeds meer body. De jongens weten heel goed wat gevraagd wordt per positie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner