21.07.2016 19:01

Moreno heeft PSV-doel: "Meeste clean sheets"

PSV incasseerde afgelopen seizoen maar liefst 32 treffers in 34 Eredivisieduels. Héctor Moreno, verdediger van de Eindhovenaren, vindt dat dat bij de regerend landskampioen moet veranderen.

"Natuurlijk kan het een keer verkeerd gaan. Als een tegenstander uitzonderlijk veel talent heeft, een goede aanval, een prachtige vrije trap. Maar bij ons ging het te vaak op een knullige manier. Na de winterstop ging het beter, maar we moeten nog stappen maken. Niet alleen als verdediging maar met het hele elftal. We moeten compacter staan, wat slimmer zijn. Er is in de winter al veel over gesproken." 

"Ik denk ook dat het daarna beter stond, maar we moeten duels makkelijker winnen", aldus de Mexicaans international tegenover Voetbal International. "Je kunt niet meer in de laatste minuut een tegendoelpunt krijgen. PSV is aanvallend zó sterk, dat het altijd kan scoren. Als wij het achterin dichthouden weet ik dus zeker dat we winnen."

"Ik ben een verdediger en voor mij staat een clean sheet gelijk aan het maken van een doelpunt", gaat Moreno verder met zijn verhaal. "Mijn doel voor komend seizoen is duidelijk: de meeste clean sheets in de Eredivisie. Dat past bij een kampioen als PSV", besluit hij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner