21.07.2016 20:00

Schilder hekelt woedende fans FC Twente

Robbert Schilder (l.) schermt de bal af van Henk Dijkhuizen (r.) tijdens de wedstrijd FC Twente - Roda JC.
Robbert Schilder (l.) schermt de bal af van Henk Dijkhuizen (r.) tijdens de wedstrijd FC Twente - Roda JC.

Robbert Schilder zit momenteel zonder club, maar kende hiervoor vier bewogen jaren bij FC Twente. Naar eigen zeggen maakte de middenvelder 'de meest bizarre dingen mee'.

"Trainer Alfred Schreuder lag onder vuur en de thuiswedstrijden voelden met woedende fans op de tribune ook niet meer als duels in je eigen stadion. Het publiek hoopte gewoon dat hun eigen club zou verliezen om hun haat richting de trainer te kunnen voeden", begint de routinier tegenover Voetbal International.

"Er werden vervolgens allerlei manoeuvres verzonnen om ons veilig in en uit het stadion te krijgen. We moesten ons vorig seizoen voor de laatste paar thuiswedstrijden ergens in Enschede verzamelen, ver uit het zicht. We mochten niet in ons Twente-pak komen, maar in onze gewone kleding. Achter een gebouw stond een bus klaar die ons naar de achteringang van het stadion bracht. Na de wedstrijd stond een andere bus aan de voorkant klaar, zodat de fans dachten dat we daarin zouden stappen."

"Intussen gingen wij snel via de achterkant de bus in en reden we naar de plek waar onze auto's stonden", gaat de dertigjarige verder. "Op een bepaald moment hoorden we dat we snel naar huis moesten gaan: de supporters waren erachter gekomen waar we ons verzamelden", besluit Schilder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner