23.07.2016 15:44

Roda JC nog altijd ongeslagen in voorbereiding

Fans van Roda JC zorgen voor veel sfeer voorafgaande aan de oefenwedstrijd tegen het Duitse Alemannia Aachen. (16-07-2016)
Fans van Roda JC zorgen voor veel sfeer voorafgaande aan de oefenwedstrijd tegen het Duitse Alemannia Aachen. (16-07-2016)

Roda JC heeft ook na haar zevende oefenwedstrijd nog een ongeslagen status in de voorbereiding in handen. De Limburgers speelden zaterdagmiddag tegen de Engelse derdeklasser Fleetwood Town en wonnen met 1-0. Aanwinst David Boysen was verantwoordelijk voor de enige treffer in de wedstrijd.

Twintig minuten voor tijd schoot de speler afkomstig van het Deense Brøndby IF hard raak via de onderkant van de lat. Voor Roda JC is het alweer de zesde oefenwinst in de voorbereiding op het komende seizoen, alleen tegen Helmond Sport kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De formatie uit Kerkrade oefent de komende week nog tegen RCD Mallorca en Birmingham City.

23 juli is een gewilde datum voor de Eredivisie op het gebied van oefenwedstrijden. Maar liefst veertien van de achttien Eredivisionisten komt zaterdag in actie. ADO Den Haag, Feyenoord, Go Ahead Eagles, NEC, PEC Zwolle, sc Heerenveen en Willem II komen in de avond in actie. AZ, FC Groningen, FC Twente, Heracles Almelo, Excelsior, Vitesse en dus Roda JC spelen in de middaguren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner