24.07.2016 09:28

Elia ziet rooskleurige toekomst in Rotterdam

Eljero Elia is populair onder fans op de Open Dag van Feyenoord. Hier zet de buitenspeler een handtekening voor een jonge supporter. (17-07-2016)
Eljero Elia is populair onder fans op de Open Dag van Feyenoord. Hier zet de buitenspeler een handtekening voor een jonge supporter. (17-07-2016)

Als het aan Eljero Elia ligt, kan Feyenoord komend seizoen weer ouderwets meedoen om de prijzen. De Rotterdammers kochten slim in en verlengden met steunpilaren. Elia ziet dan ook in de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat het goed zit.

"In 2015 kwam ik er pas later bij, maar ik begreep wel dat we een heel grote vooruitgang hebben geboekt ten opzichte van vorig jaar. Het is goed dat veel spelers hebben bijgetekend, dat geeft rust. Het is ook een teken. We kunnen alleen maar groeien en we willen volgende week zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV aan heel Nederland laten zien wat we kunnen", stelt Elia in gesprek met FOX Sports.

Feyenoord rondde zaterdag de voorbereiding af met een knappe overwinning op Valencia. Het werd 2-1 in De Kuip, mede via een doelpunt van Nicolai Jørgensen. De nieuwe spits van de Stadionclub kopte raak na een voorzet van Elia. "Het ging op intuïtie. Ik zag hem vrij staan en ik kon maar één ding doen", kijkt de flankspeler terug op de goal. "Onze nieuwe spits is een meevoetballende spits. Iemand die keihard werkt en een neusje voor de goal heeft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner