24.07.2016 12:13

PSG en Emery tevreden over directeur Kluivert

Patrick Kluivert maakt als directeur voetbalzaken een goede, eerste indruk bij Paris Saint-Germain. De oud-spits werd als trainer bij Ajax weggeplukt en volgens Unai Emery is de stap naar het directeurschap een positieve. 

In Amsterdam werd men verrast door het feit dat de trainer van de A1 werd weggehaald door de Franse grootmacht. Kluivert ondertekende deze zomer een driejarig contract bij het jeugdelftal van de club, maar bij Ajax begreep men heel goed dat ze Kluivert deze kans niet konden ontzeggen. De beleidsbepaler bij Paris Saint-Germain verblijft momenteel in Amerika, waar de Fransen een oefentoernooi spelen.

Emery vertelt op de clubwebsite van de regerend landskampioen dat hij al veel contact heeft met Kluivert. "We hebben al een aantal constructieve gesprekken achter de rug. Patrick is in het bezit van enorm veel ervaring, als speler en als coach. Hij is overal bij, bijvoorbeeld bij de training en de lunch. Dan bespreekt hij zaken die beter kunnen." Paris Saint-Germain hoopt met de nieuwe boost, met Emery en Kluivert, hoge ogen te gooien in Europa.

De club is in Frankrijk al vier jaar op rij de beste, maar in de Champions League lukt het de formatie uit Parijs maar niet om te imponeren. Emery heeft genoeg ervaring met het winnen van prijzen, de afgelopen drie seizoenen won hij de Europa League met Sevilla.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner