24.07.2016 16:30

Ajax-talent wil gaan vlammen voor PEC Zwolle

Jong Ajax speler (l.) Django Warmerdam krijgt aanwijzingen van Jaap Stam (r.). (23-02-2015)
Jong Ajax speler (l.) Django Warmerdam krijgt aanwijzingen van Jaap Stam (r.). (23-02-2015)

Django Warmerdam speelt dit seizoen op huurbasis bij PEC Zwolle. De verdediger van Ajax hoopt veel ervaring op te doen en sterker terug te keren naar Amsterdam.

Warmerdam koos voor een tijdelijke overstap naar Zwolle, maar er waren meer clubs geïnteresseerd in de diensten van de twintigjarige verdediger. "Het voetbal staat me hier aan. De trainer (Ron Jans, red.) geeft jonge jongens een kans. Voor mij is het heel belangrijk om te spelen dit jaar. Ik krijg hier de kans om me te bewijzen", vertelt Warmerdam in gesprek met RTV Oost.

PEC Zwolle is de oud-club van Jaap Stam, die vorig jaar nog de leiding had over het beloftenelftal van Ajax. Onder Stam speelde de verdediger afgelopen seizoen dertig wedstrijden in de Jupiler League. Warmerdam heeft advies ingewonnen bij de nieuwe trainer van het Engelse Reading. "Ik heb wel met Jaap over Zwolle gesproken. Het gaf me een goed gevoel. Andere jongens van Ajax die door PEC gehuurd worden heb ik ook gesproken. Zij zeiden dat je hier kansen krijgt om je te laten zien."

De jonge verdediger heeft zich de gebruikelijke doelen gesteld voor het aankomende voetbaljaar. "Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en belangrijk zijn voor het team. En we willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen." Het is nog even de vraag waar Jans zijn aanwinst neer gaat zetten. "Ik kan centraal spelen, op linksback, maar ook op het middenveld. Gewoon waar de trainer me nodig heeft", besluit Warmerdam met een glimlach. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner