26.07.2016 12:27

Excelsior heeft een nieuwe keeperstrainer

Ronald Graafland is per direct de nieuwe keeperstrainer van Excelsior. De oud-doelman van onder meer Excelsior en Feyenoord neemt de werkzaamheden over van Rob van Dijk.

"Ik heb altijd veel contact gehouden met de mensen bij Excelsior. Maar door de scouting van afgelopen jaar had ik ook steeds meer contact met de directie. Dat zij me benaderde voor de functie van keeperstrainer voor het eerste elftal, kwam wel echt als een verrassing. Met een kersverse diploma en pas één jaar ervaring in de jeugd van Feyenoord, had ik nog niet durven dromen van een Eredivisieclub", aldus Graafland op de clubsite van de Kralingers.

"Ik heb een goede klik met de technische staf", vervolgt Graafland. "André Hoekstra ken ik natuurlijk al vanaf dag één dat ik bij Excelsior kom. Mitchell van der Gaag is een gedreven trainer. Zij kunnen mij meetrekken in hun visie zodat ik mezelf kan ontwikkelen als trainer. Ik wil hier veel leren en ik zie veel uitdaging."

Graafland krijgt bij Excelsior vier verschillende keepers onder zijn hoede. "Een jonge jongen die zichzelf nog helemaal kan ontwikkelen, een uitgesproken type en een integere keeper. Daarnaast zie ik Damen dagelijks keihard trainen om zo snel mogelijk terug te komen van zijn blessure. Die gedrevenheid, maar ook passie en plezier voor het vak zie ik bij alle vier de keepers terug komen. Mijn uitdaging om iedereen te laten excelleren binnen zijn eigen talenten. Ik moet zorgen dat ze elke minuut scherp in het doel staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner