27.07.2016 09:03

Vlaar nieuwe aanvoerder AZ: "Heel trots"

AZ-verdediger Ron Vlaar aan de bal tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Volendam. (09-07-2016)
AZ-verdediger Ron Vlaar aan de bal tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Volendam. (09-07-2016)

Ron Vlaar draagt aankomend seizoen de aanvoerdersband bij AZ. De centrale verdediger is daarmee de opvolger van Markus Henriksen. De middenvelder heeft namelijk zijn zinnen gezet op een transfer.

"Dit blijft natuurlijk iets moois. Ik ben er heel trots op", vertelt Vlaar aan De Telegraaf. "Wat mijn rol betreft zal er verder niet veel veranderen ten opzichte van afgelopen seizoen. Of ik nu wel of geen aanvoerder ben: ik probeer altijd een voorbeeld te zijn voor mijn medespelers." Bij zijn vorige clubs Feyenoord en Aston Villa was Vlaar eveneens aanvoerder.

Henriksen legt zich neer bij het besluit van hoofdtrainer John van den Brom. "Ik vind het een logisch gevolg, gezien mijn wens om deze transferperiode te vertrekken." Torino probeerde eerder al de spelverdeler vast te leggen, maar een bod van de Italiaanse club werd door AZ afgewezen. Sindsdien heeft de club uit Turijn zich niet meer laten horen.

Vlaar heeft hoge verwachtingen van het nieuwe seizoen. "Ten opzichte van vorig seizoen hebben we net iets meer stabiliteit in de selectie en het elftal heeft geleerd van begin vorig seizoen, waarin het niet best begon. Als we de vorm van de laatste wedstrijden vasthouden, dan kan het zomaar zo zijn dat we het hele jaar bovenin de Eredivisie gaan meedraaien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner