27.07.2016 09:25

Van Beek zag transfer aan neus voorbij gaan

Sven van Beek in actie tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen van Feyenoord in het stadion van de Rotterdammers. (26-06-2016)
Sven van Beek in actie tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen van Feyenoord in het stadion van de Rotterdammers. (26-06-2016)

Sven van Beek is dicht bij een transfer naar AS Monaco geweest. De club uit de Franse Ligue 1 had nadrukkelijke belangstelling voor de centrale verdediger van Feyenoord. Een slechte wedstrijd gooide roet in het eten voor de 21-jarige mandekker.

Monaco bekeek Van Beek op het moment dat Feyenoord in een slechte periode zat. Het verloor daarin zeven wedstrijden op rij. "Feyenoord sprak in die tijd met Monaco over mij. Dat was echt concreet al, die waren heel ver om dingen rond te krijgen", zo vertelt Van Beek in gesprek met Voetbal Inside.

"Op een gegeven moment ging ik zelf een gesprek met hen aan. Bij de wedstrijd tegen AZ zaten ze op de tribune, mijn slechtste wedstrijd van het jaar, dat is doorslaggevend geweest. Ik wist dat ze er zaten en dan ga je aan dingen denken, dan gaat het verkeerd. Ik werd overlopen door Vincent Janssen, was er met mijn hoofd niet bij."

"Dan word je er ook nog eens uitgehaald, terecht wel, maar dan stort toch even je wereld in. Dan is voetbal keihard. Ik hoorde van Monaco: het gaat niet meer door."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner