27.07.2016 11:31

FC Groningen toonde interesse in Zhukov

Héctor Moreno (l.) en Georgiy Zhukov vechten een kopduel uit tijdens de competitiewedstrijd Roda JC - PSV. (16-04-2016)
Héctor Moreno (l.) en Georgiy Zhukov vechten een kopduel uit tijdens de competitiewedstrijd Roda JC - PSV. (16-04-2016)

Het was de insteek van Georgiy Zhukov om bij Roda JC Kerkrade te blijven. De middenvelder voelde zich na een half seizoen namelijk op zijn plek. Vanwege de situatie van de Eredivisie-club was een langer verblijf echter uitgesloten.

Inmiddels heeft Zhukov een driejarig contract ondertekend bij FK Ural uit Rusland. "De Nederlandse competitie is veel technischer en slimmer dan de Belgische. Alle ploegen spelen snel voetbal. Op de eerste training bij Roda had ik het gevoel dat mijn medespelers gewoon schoten in plaats van te passen. Maar daarna raakte ik eraan gewend", vertelt Zhukov aan Championat.

"Ik had het erg naar mijn zin bij Roda. De coach vertrouwde op mij en de fans wezen mij vaak aan als de man van de wedstrijd. Aan het einde van het seizoen dacht ik te blijven, maar de club heeft nu serieuze financiële problemen en kon mij niet overnemen van Standard Luik. Ik heb daarna alle opties doorgenomen en bereikt al snel een akkoord met Ural."

"FC Groningen was ook geïnteresseerd, maar hun prioriteit was het halen van een centrale verdediger. Ik sprak daarnaast met Crotone en wilde daar ook naartoe gaan, maar die interesse werd niet echt concreet", vervolgt hij. "De Russische competitie is van een goed niveau en ik kan mij hier goed verder ontwikkelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner