27.07.2016 14:25

De Jong kiest PSV boven nieuw avontuur

Luuk de Jong kiest positie voor het doel tijdens het oefenduel PSV - FC Porto (21-07-2016).
Luuk de Jong kiest positie voor het doel tijdens het oefenduel PSV - FC Porto (21-07-2016).

Luuk de Jong gaat op korte termijn zijn contract bij PSV verlengen. De aanvoerder van PSV staat in de belangstelling van een aantal clubs, maar de spits kiest voor zekerheid en wil bij PSV blijven.

Louis Laros, zaakwaarnemer van De Jong, kan bevestigen dat hij in gesprek is met PSV over contractverlenging. "Er liggen concrete aanbiedingen van andere clubs, maar De Jong wil bij PSV blijven", aldus de zaakwaarnemer van de spits in gesprek met Voetbal International. "Daar speelt hij Champions League en blijft hij in beeld voor Oranje. Het gaat nog om details. Ik hoop dat het snel rondkomt."

De Jong staat inmiddels twee seizoenen onder de contract. De spits, die zijn carrière begon bij De Graafschap en ook speelde voor FC Twente, het Duitse Borussia Mönchengladbach en het Engelse Newcastle United, kwam het afgelopen seizoen tot 26 competitietreffers namens de Eindhovenaren. De spits scoorde tevens twee keer in de Champions League, de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal, waardoor hij in totaal op 32 doelpunten uitkomt.

De Jong scoorde het afgelopen jaar ook twee keer voor het Nederlands elftal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner