27.07.2016 21:31

Roda JC maakt indruk tegen RCD Mallorca

Roda JC Kerkrade-trainer Yannis Anastasiou (r.) geeft Tom Van Hyfte (l.) aanwijzingen tijdens het oefenduel Roda JC - Alemannia Aachen (16-07-2016).

Roda JC heeft na mooie overwinningen op Alemannia Aachen en Fleetwood Town opnieuw een prima wedstrijd gespeeld in de voorbereiding op het komende seizoen. Tegen RCD Mallorca werd met 3-1 gewonnen. Tom Van Hyfte, Adil Auassar en David Boysen scoorden.

De spelers van Roda JC deden dit al in de eerste helft, waardoor er een 3-0 voorsprong voor de Limburgers op het scorebord stond bij de rust. Een domper op de doelpuntenvreugde was het uitvallen van verdediger Christian Kum, het is nog onduidelijk hoe ernstig de kwetsuur van de mandekker is.

In de tweede helft werd Roda JC wederom gevaarlijk, maar er volgde geen doelpunt van Nederlandse makelij meer. Wel scoorde de Spaanse tweedeklasser nog, maar dit was niet voldoende voor de zege. Roda JC speelt in de voorbereiding nog één oefenpot, Birmingham City wacht op 30 juli.

Er kwam woensdag ook een tweede Eredivisionist in actie op de oefenvelden. FC Twente nam het in Nederland op tegen het Southampton van oud-spelers Cuco Martina en Dušan Tadić. Zij begonnen, net als Virgil van Dijk en Jordy Clasie in de basisopstelling van The Saints.

Het was Van Dijk die zijn Engelse werkgever binnen twintig minuten naar 0-1 kopte, Sam Gallagher verdubbelde twintig minuten voor tijd, wederom met het hoofd, de voorsprong. Enkele minuten later maakte Peet Bijen de aansluitingstreffer, maar FC Twente wist niet voor een tweede keer te scoren tegen de Premier League-club.