28.07.2016 10:02

Stegeman wil vorig seizoen overtreffen

John Stegeman wil het afgelopen seizoen overtreffen door tijdens het huidige seizoen de wedstrijden meer te controleren. De trainer van Heracles Almelo weet dat het lastig zal worden om hoger op de ranglijst te eindigen.

"Ik wil vooral beter worden dan vorig seizoen. En dan kijk ik niet naar de ranglijst, want dat is niet reëel. Wel vind ik dat we dominanter moeten kunnen voetballen en van daaruit gemakkelijker wedstrijden gaan winnen", aldus Stegeman tegenover Voetbal International.

"Kijk alle uitslagen maar na: we hebben afgelopen seizoen vrijwel nooit dik gewonnen. Dat hoeft ook niet, winnen is winnen. Maar ik zou wel wat meer in control willen zijn. Je ziet weleens van die ploegen die aan een wedstrijd beginnen met de uitstraling van: We winnen vandaag toch wel, maakt niet uit. En dat vervolgens ook vrij eenvoudig doen. Die overtuiging moeten wij met z'n allen óók gaan krijgen."

"Wij gaan echt niet naïef, op z'n Hollands, volle bak naar voren", vervolgt de coach. "Wij willen een goed resultaat halen en ik vind dat wij dat kunnen. In de laatste wedstrijd van de play-offs, uit tegen FC Utrecht, hebben we geduldig en volwassen gespeeld. Het niveau was niet altijd top, maar de uitvoering was dat wel. We speelden geconcentreerd en durfden op onze kansen te wachten. Dat zal tegen Arouca ook moeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner