31.07.2016 14:01

Kluivert: "Is voor mij een nieuw avontuur"

Bondscoach Patrick Kluivert kijkt tijdens een interland van zijn Curaçao tegen de zon in. (20-02-2015)
Bondscoach Patrick Kluivert kijkt tijdens een interland van zijn Curaçao tegen de zon in. (20-02-2015)

Patrick Kluivert is sinds enkele weken technisch directeur bij Paris Saint-Germain. De oud-aanvaller heeft zich de afgelopen tijd vooral beziggehouden met observeren en is blij met de jonge talenten bij de Franse landskampioen.

Onder de nieuwe trainer Unai Emery, overgekomen van Sevilla, is PSG bezig met een uitstekende voorbereiding op een nieuw seizoen in de Ligue 1. In de strijd om de International Champions Cup werden Internazionale (3-1), Real Madrid (3-1) en Leicester City (4-0) met duidelijke cijfers verslagen. "Maar het belangrijkste is dat we klaar zijn voor de wedstrijd tegen Olympique Lyon om de Franse Super Cup op 6 augustus", laat Kluivert weten op de website van de Franse landskampioen.

"Ik ben vooral aanwezig op dit trainingskamp om de spelers te observeren en mij aan te passen aan mijn nieuwe rol", zo beschrijft Kluivert zijn eerste weken in dienst van PSG. "Ik voel me daar goed bij. Ik heb veel ervaring als speler, maar dit is een andere positie. Dit is voor mij een nieuw avontuur en hetzelfde geldt voor Emery en onze nieuwe aanwinsten."

Emery liet tijdens de oefenduels ook een aantal talentvolle spelers meespelen. De pas twintigjarige Presnel Kimpembe maakte een uitstekende indruk en heeft een plaats in het centrum van de defensie veroverd. Terwijl aanvallers Jonathan Ikone (18)  en Odsonne Edouard (18) opvielen met enkele doelpunten. Kluivert is blij met de talenten en hoe zij zich ontwikkelen: "Ik ben heel erg trots op wat de jonge spelers hebben gepresteerd. Het is nooit makkelijk om jeugd in te passen, maar de oudere jongens hebben ze bij de hand genomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner