31.07.2016 14:50

Foor wil plaats op middenveld bij Vitesse

Navarone Foor in actie als speler van Vitesse tijdens een oefenduel met FC Porto. (23-07-2016)
Navarone Foor in actie als speler van Vitesse tijdens een oefenduel met FC Porto. (23-07-2016)

Navarone Foor kende een uitstekende invalbeurt tijdens een oefenduel tussen Vitesse en Newcastle United. De middenvelder leek zijn basisplaats bij de Arnhemmers vlak voor de start van de competitie kwijt te raken, maar hoopt Henk Fraser alsnog overtuigd te hebben van zijn kwaliteiten.

Vitesse verloor op St. James' Park met 3-2 van Newcastle, dat dit seizoen uitkomt in het Championship. Het elftal van Fraser stond bij rust al met 3-0 achter tegen de club van Darryl Janmaat en Vurnon Anita. De oefenmeester bracht in de tweede helft Foor in het veld en aan de hand van de middenvelder kwam Vitesse nog tot twee doelpunten. "Het ging wel lekker," aldus Foor in gesprek met De Gelderlander. "De trainer had me van tevoren al laten weten dat hij wat dingen wilde uitproberen en dat ik daarom op de bank zou beginnen. Of ik daardoor geprikkeld was? Ik ben altijd geprikkeld."

Fraser liet Nathan, gehuurd van Chelsea, starten als linksbuiten in het oefenduel. De afgelopen weken speelde Foor nog op die positie, maar wist daar geen goede indruk te maken. "We hebben heel veel goede middenvelders. Ik kan wel als linksbuiten spelen, maar de laatste keer was misschien in de D-tjes of C-tjes. Als je daar vast staat, is het lastig. Op het middenveld heb ik meer vrijheid. Dat is voor mij wel belangrijk", aldus de 24-jarige speler.

Foor maakte deze zomer de gevoelige overstap van NEC Nijmegen naar Vitesse. De middenvelder tekende daar een contract tot medio 2020. Afgelopen seizoen kwam hij tot 34 duels in dienst van NEC, waarin hij vier keer wist te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner