02.08.2016 21:20

Recordtransfer biedt Overmars mogelijkheden

Marc Overmars is in gesprek met oud-doelman Edwin van der Sar tijdens het duel Ajax tegen ADO. (22-03-2015)
Marc Overmars is in gesprek met oud-doelman Edwin van der Sar tijdens het duel Ajax tegen ADO. (22-03-2015)

Marc Overmars gaat de komende tijd druk op zoek naar een nieuwe spits. De technisch directeur van Ajax laat weten dat de 32 miljoen euro die de transfer van Arek Milik heeft opgeleverd deels geherinvesteerd kan worden.

Overmars is trots op de recordtransfer van Milik naar Napoli, die boeken ingaat als duurste Ajax-transfer ooit. "Arek heeft het hier fantastisch gedaan, zijn scoringspercentage zegt genoeg. Compliment voor onze scoutingafdeling dat hij destijds op onze radar kwam", laat Overmars in een reactie weten aan Voetbal International.

Enkele weken geleden maakte Ajax nog bekend dat Milik deze zomer niet meer zou vertrekken, maar dat nieuws raakte al snel achterhaald. "We wilden hem graag behouden voor de club maar toen we overeenkwamen dat Arek deze zomer niet zou vertrekken, ging het om hele andere bedragen die geboden werden", legt Overmars uit. "Napoli wilde hem heel graag hebben, op enig moment is er een financieel omslagpunt bereikt. Daarnaast wilde Arek zelf ook graag naar Napoli."

Overmars heeft nog een kleine maand om een geschikte opvolger voor Milik te vinden. De zomerse transfermarkt sluit op 31 augustus. De technisch directeur ziet de zoektocht naar een nieuwe spits met veel vertrouwen tegemoet. "De transferwindow is nu nog een maand open, dat biedt ons de kans om een volwaardige vervanger aan te trekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner