03.08.2016 21:44

Jans houdt talent in de luwte: "Tijd nodig"

PEC Zwolle-talent Hachim Mastour (l.) haakt af in de strijd om de bal, die Cuco Martina (r.) lijkt te winnen. (23-07-2016)
PEC Zwolle-talent Hachim Mastour (l.) haakt af in de strijd om de bal, die Cuco Martina (r.) lijkt te winnen. (23-07-2016)

PEC Zwolle verraste deze zomer met de tijdelijke komst van supertalent Hachim Mastour, maar dit betekent niet automatisch dat de achttienjarige middenvelder annex aanvaller meteen veel speeltijd krijgt in Overijssel.

Mastour staat al jaren bekend als groot talent, maar op het hoogste niveau speelde hij nog maar één wedstrijd. Trainer Ron Jans geeft in gesprek met Voetbal International dan ook toe dat Mastour nog vooral moet leren. "Hij kan prachtige dingen met een bal, maar moet bijvoorbeeld meer diepte in zijn spel gaan leggen. Hij heeft echt nog wel even tijd nodig."

PEC Zwolle staat vrijdag al voor de eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen, de blauwvingers openen de competitie tegen NEC. Aangezien Mastour op diverse posities uit de voeten kan, zowel op het middenveld als in de aanval, is het gissen naar de plek van de Italiaan in het elftal van PEC Zwolle. In de spits lijkt Anass Achahbar de voorkeur te krijgen, op het middenveld is het mogelijk weer Mustafa Saymak die de dienst uitmaakt na lang blessureleed.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner