04.08.2016 10:31

Van den Belt vertrekt bij FC Twente

Gerald van den Belt gaat FC Twente per 1 oktober verlaten. Van den Belt is sinds 1 februari 2015 in dienst bij FC Twente. Van den Belt begon als directeur, maar na de financiële problemen deed hij een stapje terug.

Van den Belt wil een nieuwe stap zetten in zijn carrière. "De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat mijn tijd bij FC Twente anders is uitgepakt dan ik gehoopt en beoogd had", aldus Van den Belt op de clubsite van de Tukkers. "Maar ondanks de gemengde gevoelens kijk ik toch deels ook met een goed gevoel terug op de deze periode. Zo heb ik in een korte tijdspanne, tussen februari en december 2015, als directeur toch een aantal zaken weten te realiseren waarvan FC Twente nu kan profiteren, op weg naar de noodzakelijke stap ultimo 2016 naar de categorie 2 indeling van de KNVB."

Ondanks de gebeurtenissen van de afgelopen maanden heeft Jan Schutrups, voorzitter Raad van Commissarissen, waardering voor Van den Belt. "De club heeft een heel moeilijke periode achter zich. Gerald heeft zich dag en nacht voor FC Twente ingezet. Van onze kant is het ook jammer dat het zo gelopen is. Maar wij kijken met waardering terug op zijn inbreng en hopen dat hij snel zijn loopbaan elders zal vervolgen", aldus Schutrups.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner