05.08.2016 11:45

Younes twijfelgeval bij Ajax voor Sparta-uit

Amin Younes schiet Ajax op 0-1 in het duel met De Graafschap wat de kampioenswedstrijd van 2015-2016 moet worden. (08-05-2016)
Amin Younes schiet Ajax op 0-1 in het duel met De Graafschap wat de kampioenswedstrijd van 2015-2016 moet worden. (08-05-2016)

Voor Ajax begint zondag het Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Bosz vertelt op de eigen website dat alleen Amin Younes een twijfelgeval is.

De Duitser heeft nog last van zijn lies en om die reden reisde hij eerder deze week niet mee naar Griekenland. De rest van de selectie kwam ongeschonden uit het duel tegen PAOK Saloniki (1-2 winst). En zondag wacht direct weer een zware wedstrijd waarschuwt Bosz op de eigen clubsite: "De jongens moeten volle bak. Dat moesten ze afgelopen woensdagavond en aanstaande zondag weer. Na vier weken voorbereiding is de conditie nog niet maximaal, maar iedereen is wel in staat om twee wedstrijden te spelen."

Bosz vindt het leuk dat Sparta weer terug is in de Eredivisie: "Sparta is echt een traditionele club in Nederland, die altijd goede spelers heeft voortgebracht. Het Kasteel heeft ook altijd wel iets. Ik vind het leuk dat ze terug zijn." De trainer weet al hoe zijn ploeg Sparta gaat bestrijden: "Dat deel ik altijd eerst met mijn spelers. Ik kijk altijd voor 95 procent naar mijn eigen spelers, naar Ajax, en in heel kleine details naar de tegenstander. Bijvoorbeeld waar en hoe we druk gaan zetten."

De aftrap is zondag om half drie op Het Kasteel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner