05.08.2016 13:51

Doelman Ruiter staat voor rentree tegen PSV

Robbin Ruiter voelt aan zijn hand tijdens het competitieduel Heracles Almelo - FC Utrecht (02-04-2016).
Robbin Ruiter voelt aan zijn hand tijdens het competitieduel Heracles Almelo - FC Utrecht (02-04-2016).

Tijdens de eerste wedstrijd van FC Utrecht van het nieuwe seizoen, kan Robbin Ruiter zijn rentree maken. De sluitpost moest het slot van vorig seizoen overslaan door een handblessure, maar tegen PSV kan hij weer onder de lat staan.

Tot overmaat van ramp moest de 29-jarige Ruiter ook de bekerfinale tegen Feyenoord aan zich voorbij laten gaan. De blessure kwam verder op een ongelukkig moment voor Ruiter, daar hij zijn zinnen had gezet op een vertrok uit de Domstad. De doelman zette de knop om en richtte zich op zijn herstel. De beloften van FC Utrecht boden hem al speelminuten en na deze test kreeg Ruiter geen negatieve reactie op zijn hand, waardoor een rentree aanstaande is.

De doelman, die al sinds de zomer van 2012 onder contract staat bij FC Utrecht, is namelijk niet van plan om zijn aflopende contract te verlengen. De directie van de Utrechters wilden daarom meewerken aan een vertrek, maar door de blessure bleef de interesse uit.  De Deen David Jensen is de nieuwe concurrent van Ruiter. De doelman kwam afgelopen zomer over van FC Nordsjælland. Wie de eerste doelman gaat worden, is nog de vraag. In vier seizoenen FC Utrecht keepte Ruiter in ieder geval al 123 Eredivisie-duels

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner