05.08.2016 19:30

Achahbar direct in de basis bij PEC Zwolle

Anass Achahbar loopt uiterst koel richting de kleedkamers na FC Dordrecht - Feyenoord. Onvoorstelbaar, want de spits heeft als invaller Feyenoord naar de overwinning gekopt in de blessuretijd. (15-03-2015)
Anass Achahbar loopt uiterst koel richting de kleedkamers na FC Dordrecht - Feyenoord. Onvoorstelbaar, want de spits heeft als invaller Feyenoord naar de overwinning gekopt in de blessuretijd. (15-03-2015)

Anass Achahbar mag in zijn eerste wedstrijd als speler van PEC Zwolle direct beginnen. De van Feyenoord overgekomen spits neemt voorin de plek in van de vertrokken Lars Veldwijk. Achahbar is niet de enige nieuwe gezicht in het Zwolse elftal.

In het hart van de verdediging vormt Ted van de Pavert, overgekomen van De Graafschap, het verdedigingsduo met Dirk Marcellis. Op het doel staat Mickey van der Hart en de verdediging wordt compleet gemaakt door aanvoerder Bram van Polen en Feyenoord-huurling Calvin Verdonk. Ook Ajax-huurling Queensy Menig, vorig seizoen ook al op huurbasis bij PEC, staat in de basis. Voor de rest heeft Ron Jans ruimte in zijn basiself voor oude bekende als Wout Brama, Youness Mokhtar, Mustafa Saymak en Kingsley Ehizibue. Met in de spits dus Achahbar.

Bij NEC zijn er maar liefst zeven debutanten in het basiselftal. Zo start nieuwe trainer Peter Hyballa direct met een debutant onder de lat. De Fransman Joris Delle maakte eerder deze week de overstap naar de club uit Nijmegen en staat direct in de basis. Dario Dumić, nu definitief NEC'er na zijn verhuurperiode van vorig seizoen, vormt het centrum met Wojciech Golla. Op de backposities staan nieuwelingen Michael Heinloth en Robin Buwalda.

Op het middenveld hebben Gregor Breinburg en Janio Bikel hun plek behouden. De van Adelaide United overgekomen Stefan Mauk maakt het middenveld compleet. En NEC speelt met een compleet nieuwe voorhoede na het vertrek van Navarone Foor, Christian Santos en Anthony Limbombe. Quincy Owusu-Abeyie, spits Kévin Mayi en Reagy Baah Ofusu vormen nu het aanvalstrio.

De wedstrijd is vanaf acht uur hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner