06.08.2016 15:08

Transfer Letschert "geen goede ontwikkeling"

Timo Letschert in actie tijdens het oefenduel FC Utrecht - Bnei Yehuda (20-07-2016).
Timo Letschert in actie tijdens het oefenduel FC Utrecht - Bnei Yehuda (20-07-2016).

Timo Letschert speelt de komende vier seizoenen in Italië bij Sassuolo Calcio. Voormalig trainer Erik ten Hag is teleurgesteld over de transfer van de verdediger. De oefenmeester van FC Utrecht vindt het onbegrijpelijk dat de Nederlandse topclubs niet geïnteresseerd waren.

Ten Hag werkte afgelopen seizoen met Letschert samen bij FC Utrecht en heeft veel vertrouwen in de verdediger. De trainer had de 23-jarige mandekker liever naar een Nederlandse topclub zien vertrekken. "Ik heb me erover verbaasd dat de Nederlandse topclubs Letschert niet hebben gepakt en ik vind het ook jammer", aldus Ten Hag in gesprek met De Telegraaf. "Hij heeft absoluut de potentie voor de top drie."

Dick van Burik, de zaakwaarnemer van Letschert, liet eerder al weten dat de Nederlandse topclubs nooit concreet geïnteresseerd zijn geweest in zijn cliënt. De belangenbehartiger van de verdediger had ook liever een binnenlandse transfer voor Letschert geregeld, maar daar is het dus niet van gekomen. "Voor de kracht van de Nederlandse competitie is het geen goede ontwikkeling dat dit soort jongens zo snel vertrekken", vindt Ten Hag.

Letschert speelde afgelopen seizoen 34 wedstrijden in dienst van FC Utrecht en kwam daarin tot drie doelpunten. De verdediger maakte een uitstekende indruk en behoorde zelfs tot de voorselectie van het Nederlands elftal. Letschert kwam eerder uit voor FC Groningen en Roda JC Kerkrade.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner