06.08.2016 16:59

Riedewald: "Het is tijd om de rug te rechten"

Jaïro Riedewald heeft balbezit tijdens het competitieduel Ajax - De Graafschap. (20-12-2015)
Jaïro Riedewald heeft balbezit tijdens het competitieduel Ajax - De Graafschap. (20-12-2015)

Jaïro Riedewald baalt nog altijd als een stekker van het misgelopen kampioenschap van Ajax. De Amsterdammers kwamen tegen De Graafschap niet verder dan een gelijkspel en zagen PSV er met de titel vandoor gaan. Riedewald wil nu vooral vooruitkijken.

"Het alfabet heeft te weinig letters om de pijn van die dag te beschrijven", zegt Riedewald in gesprek met Ajax TV. De herinnering aan de rampzalig verlopen voetbalmiddag op de Vijverberg valt hem nog altijd zwaar. "We hebben de twijfel de kans gegeven om ons te pakken."

Dit seizoen wil Riedewald alles op alles zetten om de landstitel te grijpen en is vertrouwen in eigen kunnen noodzakelijk. "Fuck twijfel", aldus de vastberaden verdediger van Ajax. "Het is de tijd om de rug te rechten. Tijd om niet meer achteruit te kijken, maar vooruit. Kijken naar de top van de bergen. Ik, wij, allemaal gaan we een keer op onze bek, maar in de weg ernaar toe zullen we nooit meer twijfelen."

"Het gaat er niet om hoe vaak je valt, maar hoe vaak sta je weer op. Als een man honger heeft, moet hij eten. Als een man dorst heeft, moet hij drinken en als een man wil jagen moet hij een prooi hebben. En neem van mij aan: die hebben we", aldus Riedewald tot besluit. Ajax opent het seizoen zondagmiddag met een uitwedstrijd op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner