07.08.2016 11:51

Van Halst over Ziyech: "Nee, geen nieuws"

Jan van Halst is als analyticus voor FOX Sports aanwezig bij het competitieduel tussen FC Twente en PEC Zwolle. (12-03-2016)
Jan van Halst is als analyticus voor FOX Sports aanwezig bij het competitieduel tussen FC Twente en PEC Zwolle. (12-03-2016)

Een vertrek van Hakim Ziyech bij FC Twente is nog altijd niet dichterbij gekomen. Er heeft zich tot nu toe geen club gemeld voor de creatieve middenvelder. Volgens Jan van Halst speelt er op dit moment niets rond Ziyech.

"Nee, nee, geen nieuws. Helemaal niks. Anders zou ik het wel zeggen", laat Twente-directeur Jan van Halst desgevraagd weten aan FOX Sports. Twente hoopt op een flinke transfersom bij een vertrek van Ziyech, maar volgens Van Halst wordt het geld niet gebruikt om versterkingen te halen. "Het transfergeld van Ziyech kunnen we niet herinvesteren. Dat heb ik vanaf dag één gezegd. Nul procent."

"Maar er ontstaat wel wat ruimte qua loonkosten. Daarin kunnen we wellicht wat doen. Maar ook daarin zijn we de randen al aan het opzoeken. We moeten roeien met de riemen die we hebben. De roeispanen zijn heel klein." Twente zet in op de komst van transfervrije spelers, maar die hebben vaak al een nieuwe club gevonden. "Daar lopen we ook de hele zomer al achteraan. Doordat je niet kan handelen, kijken zij ook verder."

Toch hoopt de clubleiding van FC Twente niet dat Ziyech zo snel mogelijk vertrekt. "Zo denk je daar niet over", laat Van Halst weten. "Maar als de mogelijkheid zich voordoet, een mooie club komt, de speler daar naartoe wil en de financiën daarbij aansluiten, dan kom je tot die beslissingen. Maar dat is tot nu toe niet het geval geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner