07.08.2016 12:27

Van Bergen geniet van debuut: "Helemaal top"

Mitchell van Bergen kent een prachtig debuut voor Vitesse. Hier viert de pas zestienjarige de 3-0 voor de Arnhemmers tegen Willem II met Kelvin Leerdam. (06-08-2016)
Mitchell van Bergen kent een prachtig debuut voor Vitesse. Hier viert de pas zestienjarige de 3-0 voor de Arnhemmers tegen Willem II met Kelvin Leerdam. (06-08-2016)

De pas zestienjarige Mitchell van Bergen debuteerde zaterdagavond als basisspeler bij Vitesse. Door een blessure van Navarone Foor mocht het talent zijn opwachting maken in het elftal van coach Henk Fraser. Van Bergen maakte veel indruk in Tilburg.

"Ik maakte mijn basisdebuut tegen mijn oude club en heb een lekkere pot gespeeld: helemaal top", vertelde Van Bergen na afloop van de 1-4 zege op Willem II aan Voetbal International. "Donderdag wist ik het eigenlijk al, maar vandaag definitief. Ik heb toen snel vier kaarten bij de teammanager aangevraagd: voor mijn vader, moeder, oma en opa."

Grote stress leverde zijn naderende debuut niet op bij Van Bergen de afgelopen dagen. "Spanning was er natuurlijk wel, maar ik was niet bang om iets fout te doen." De talentvolle speler van Vitesse stond met een goede actie aan de basis van de derde goal van de Arnhemmers. "Ik kreeg de bal en zocht de back op. Ik dreigde naar buiten en kapte ineens naar binnen. Mijn schot kwam via paal bij Nathan. Genieten."

Van Bergen heeft zich goed voorbereid op de wedstrijd tegen Willem II en dat gaf vertrouwen in aanloop naar het duel. "Ik bestudeer altijd de backs van de tegenstander. Zij zijn natuurlijk wel goed, maar ik zit lekker in mijn vel en op beelden van de wedstrijd die ik heb gezien waren de backs af en toe wat minder goed in verdedigend opzicht. Dus ik dacht: dit kan weleens een lekkere pot voor mij gaan worden. Die kansen heb ik benut."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner