08.08.2016 14:34

Winter verlaat de KNVB en vervangt Kluivert

Aron Winter ziet toe hoe zijn jongens het ervan brengen tegen Servië (26-03-2015).
Aron Winter ziet toe hoe zijn jongens het ervan brengen tegen Servië (26-03-2015).

Aron Winter neemt de plaats in van Patrick Kluivert bij Ajax A1. Winter, die de afgelopen twee seizoenen Oranje -19 onder zijn hoede had, tekent een contract tot de zomer van 2018 bij de club uit Amsterdam.

Tijdens het Europees kampioenschap voor spelers onder de 19 jaar van afgelopen zomer werd Winter met zijn ploeg al in de poulefase uitgeschakeld. Het toernooi startte nog goed voor de talenten met een 3-1 overwinning tegen Kroatië. Tijdens de resterende poulewedstrijden ging de ploeg onderuit tegen Frankrijk (5-1) en Engeland (2-1). Ook tijdens de play-off wedstrijd voor het WK -20 verloor Oranje -19, na strafschoppen.

Na twee seizoenen vond Winter het genoeg geweest, die vooral tegenslag kende in het niet-afstaan van talenten aan de jeugdselecties van Oranje. Daarnaast had Ajax een plaats vrij in de jeugdopleiding, nadat Kluivert besloot aan de slag te gaan bij Paris Saint-Germain als technisch directeur. De voormalig aanvaller had een overeenkomst en zou de A1 van Ajax gaan leiden, maar kon de aanbieding uit Parijs uiteindelijk niet weerstaan. Voetbal International meldt nu dat Winter die plek inneemt.

Vanaf januari 2011 tot juni 2012 stond de 49-jarige Winter onder contract als trainer bij het Canadese Toronto FC. Daaraan vooraf ging een functie bij Ajax als trainer van de belofteploeg. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner