09.08.2016 11:45

Opnieuw Eredivisieclub financieel gezond

Fans van Roda JC zorgen voor veel sfeer voorafgaande aan de oefenwedstrijd tegen het Duitse Alemannia Aachen. (16-07-2016)
Fans van Roda JC zorgen voor veel sfeer voorafgaande aan de oefenwedstrijd tegen het Duitse Alemannia Aachen. (16-07-2016)

De financiële verbeteringen in Kerkrade kunnen grotendeels op het conto van Frits Schrouff geschreven worden, de lokale ondernemer die de club eind vorig jaar voor een aanzienlijk bedrag overnam. Hun buren van Fortuna Sittard zijn ook overgenomen door een Turkse investeerder. Hoewel hij naar verluidt de schuldenlast van de club weg heeft gewerkt, blijft de club vooralsnog in categorie 1, wat inhoudt dat de KNVB ‘financieel herstel’ verlangt. FC Eindhoven is naast Roda de andere promovendus en zit nu in de hoogste categorie.

Degradanten zijn er niet. Dit betekent dat er nog maar twee Eredivisieclubs onder verscherpt toezicht staan, te weten NEC en FC Twente. De zestien overige clubs zijn verdeeld over de categorieën 2 en 3, met de drie traditionele topclubs in die laatste groep. Uit de Jupiler League staan naast Fortuna ook FC Den Bosch, De Graafschap, RKC en VVV er nog niet florissant voor. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner