09.08.2016 14:29

Sofyan Amrabat wil dit seizoen meer spelen

Feyenoord speler Lucas Woudenberg (l.), hier in duel met FC Utrecht speler Sofyan Amrabat (r.), maakt zijn Eredivisiedebuut voor Feyenoord. (01-03-2015)
Feyenoord speler Lucas Woudenberg (l.), hier in duel met FC Utrecht speler Sofyan Amrabat (r.), maakt zijn Eredivisiedebuut voor Feyenoord. (01-03-2015)

De voetbalwereld kende al Nordin Amrabat. En nu is het aan zijn jongere broertje, Sofyan Amrabat, om naam te maken. En daar is de voetballer van FC Utrecht druk mee bezig.

In de eerste wedstrijd tegen PSV was de negentienjarige aanvaller de aangever op de 1-0 van Sébastien Haller. In gesprek met het Algemeen Dagblad kijkt Amrabat terug op die wedstrijd tegen de landskampioen. "Het voelt wel alsof ik mijn visitekaartje heb afgegeven, net als vorig jaar in de play-offs. Ik heb dit seizoen maar één doel: zoveel mogelijk van de 34 wedstrijden spelen. Ik voel steeds meer vertrouwen. Maar ik weet heel goed dat ik het tegen Heerenveen weer moet laten zien. En de week er op wéér."

Zijn grote voorbeeld is zijn oudere broer Nordin, die momenteel speelt bij Watford. Toen Sofyan vorig seizoen weinig aan spelen toe kwam, heeft zijn grote broer hem door deze moeilijke periode geholpen. "Hij heeft in zijn carrière ook wel eens in de wachtkamer gezeten. Hij zei me: 'Het is lullig dat je niet speelt, maar je kunt niet anders dan elke dag honderd procent gas geven en het de trainer zo lastig mogelijk maken'. En zo is het natuurlijk ook."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner