09.08.2016 19:38

Sparta heeft Zweedse aanvaller op het oog

Sparta Rotterdam is op zoek naar een aanvallende versterking. De club volgt daarom de verrichtingen van Pontus Engblom met bovengemiddelde belangstelling. De Zweedse spits is inmiddels bekeken door trainer Alex Pastoor.

De oefenmeester van Sparta was maandagavond samen met assistent-trainer Michael Reiziger naar Noorwegen vertrokken om Engblom in actie te kunnen zien. De spits speelde met zijn huidige club Sandnes Ulf tegen Sandefjord. "De interesse van Sparta in Pontus is bovengemiddeld", laat zaakwaarnemer en oud Ajax-speler Stefan Pettersson weten aan FOX Sports. De 24-jarige spits was tweemaal trefzeker in het met 5-0 gewonnen duel. Engblom schoot andermaal raak vanuit een strafschop.

De Zweed is op schot in de Noorse OBOS-Ligaen, het tweede niveau van Noorwegen, en was al vijftien keer verantwoordelijk voor een treffer. Sparta kan Engblom niet zomaar overnemen, omdat de spits nog een contract voor de duur van een jaar heeft bij Sandnes. De Rotterdammers hebben bovendien meerdere ijzers in het vuur. De 26-jarige Franse aanvaller Cyril Chevreuil traint momenteel ook mee met de selectie van Pastoor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner